Van lekken verdachte politieman weer op vrije voeten

Print
Van lekken verdachte politieman weer op vrije voeten

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Elsloo / Graetheide / Windraak - Politieman Coen van W. uit Elsloo, die donderdag werd gearresteerd omdat hij ongeoorloofd de politiesystemen zou hebben geraadpleegd, is weer op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie (OM) en de advocaten van de politieman hebben dit bevestigd.

Volgens een woordvoerder van justitie blijft Van W. verdachte maar is het voor het onderzoek niet meer nodig dat hij in de cel blijft. De politieman is niet voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij is op last van officier van justitie Henk Peters naar huis gestuurd.

Privégebruik
Van W. zou de laatste vier jaar voor privégebruik naar informatie in computers hebben gezocht. Hij wordt formeel verdacht van computervredebreuk en het lekken van informatie.

Lees ook: Politieman uit Elsloo raadpleegde werkcomputers voor privézaken

Van W. behoort als inspecteur tot het middenkader van het Limburgse politiekorps. Hij werkt nu bij de politie in Sittard, maar zou ook al in de fout zijn gegaan toen hij nog in Roermond was gestationeerd. Het OM zei bij de aanhouding dat er nog geen aanwijzingen waren dat Van W. naar criminelen heeft gelekt. 

'Weinig om het lijf'
Zijn advocaten Ludo Hameleers en Suzanne Kurvers van Van W. zeiden op de dag van de arrestatie al dat ze verwachtten dat de man op korte termijn weer thuis zou zijn. "Ofschoon cliënt nog verdachte blijft en voor verhoor beschikbaar moet blijven, lijkt het erop dat de zaak weinig om het lijf heeft," zei Kurvers.
 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen