Bureau voor re-integratie in opspraak: 'Geld verdienen over de rug van kwetsbaren'

Print
Bureau voor re-integratie in opspraak: 'Geld verdienen over de rug van kwetsbaren'

Afbeelding: iStock

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde / Midden-Limburg - Het re-integratie- en outplacementbureau Maas groep, met acht vestigingen in Limburg, is in opspraak geraakt. Keurmerkorganisatie Blik Op Werk heeft het keurmerk van Maas groep ingetrokken om onderzoek te doen naar het werkgeverschap van het bedrijf.

Dat blijkt uit onderzoek van tv-programma De Monitor dat dinsdag aandacht besteedde aan Maas groep. Tientallen oud-werknemers stelden in het programma dat ze misleid zijn door het bedrijf. Volgens de gedupeerden is Maas groep enkel uit op de overnamebedragen die gepaard gaan met de overstap van werknemers naar het bureau.

Verdienmodel
Maas groep neemt, tegen een flinke vergoeding, dienstverbanden over van mensen die om uiteenlopende redenen moeten vertrekken bij hun werkgever, veelal een overheids- of onderwijsorganisatie. Deze organisaties zijn verplicht de kosten voor een WW-uitkering, aanvullingen en pensioenopbouw te betalen en zij zien vertrekkend personeel dan ook het liefst zo snel mogelijk in een nieuwe baan. Volgens oud-medewerkers en volgens jurist Peter Raven, die namens een cliënt een zaak tegen Maas groep is begonnen, schuilt daarin het verdienmodel van Maasgroep. Raven: “Ze verdienen hun geld over de rug van kwetsbaren.”

Maas groep zegt in een schriftelijke reactie zich niet te herkennen in het beeld dat oud-werknemers schetsen. Het bureau zegt elke werknemer een verantwoorde kans op een vaste aanstelling te geven. Dat lukt echter niet in alle gevallen en vind het bedrijf spijtig.

Lees meer: ‘Kwetsbaren als verdienmodel’ 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →