College Horst trekt de beurs voor OLS in Sevenum

Print
College Horst trekt de beurs voor OLS in Sevenum

De winnaars van het OLS werden als helden onthaald in Sevenum Afbeelding: Laurens Eggen

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / Noord-Limburg - Het Horster college van burgemeester en wethouders wil fors meebetalen aan de organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest in Sevenum. Dat evenement wordt op zondag 7 juli gehouden op het feestterrein bij schutterij Sint Sebastianus in Sevenum.

Het zestal van deze schutterij heeft D’n Um afgelopen zomer naar Sevenum geschoten en mag daarom het grootste schuttersfeest van 2019 in het eigen dorp organiseren. B en W van de gemeente Horst aan de Maas zijn van plan om 25.000 euro bij te dragen aan het evenement, waar elk jaar weer tienduizenden bezoekers op af komen.

Garantstelling
Daarnaast wil het college een garantstelling van maximaal 25.000 euro afgeven aan de OLS-organisatie, die overigens nog even moet wachten op het geld. Eerst moet de Horster gemeenteraad nog instemmen met dit plan. Het onderwerp staat in december op de agenda van de gemeenteraad.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →