Eigenaar wietloods: ik ben er door huurders ingeluisd

Print
Eigenaar wietloods: ik ben er door huurders ingeluisd

Archiefbeeld ter illustratie Afbeelding: iStock

Leunen / Roermond / Midden-Limburg - Verdachte A.H. uit Leunen, die ruimte had verhuurd aan wiettelers, wacht als het aan justitie ligt een taakstraf.

"Ik geloof inmiddels wel dat de verdachte niet de hoofdboef is", gaf de officier van justitie dinsdag aan in de zaak tegen een 61-jarige verdachte. De man moest zich voor de rechtbank in Roermond verantwoorden nadat de politie op 25 ja­nuari van het vorig jaar een hennepplantage in een deel van een loods bij zijn voormalige boerderij had ontmanteld. De ontmantelde wietplantage bestond uit ruim negenhonderd hennepplanten.

Makkelijk
In de dagvaarding werd hij nog gezien als medepleger van de wietplantage. De officier van justitie stapte daar tijdens de zitting echter van af en vorderde daarvoor vrijspraak. Wel neemt justitie het de man kwalijk dat hij zo makkelijk de ruimte verhuurde waar de wietplantage in zat.

Ook acht justitie hem als meterhouder verantwoordelijk voor de diefstal van stroom die door de wiettelers werd gebruikt voor de plantage. Een taakstraf van 180 uur en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf vond de officier een gepaste straf, bleek tijdens de zitting. Daarbij betrok de officier ook dat hij pas voor de eerste keer met justitie in aanraking kwam.

Ingeluisd
De verdachte stelde dat hij niks met de hennepplantage te maken had. "Ik ben er gewoon ingeluisd", stelde hij. Hij benadrukte dat hij er niets aan verdiend heeft buiten in totaal duizend euro aan huur. De huurders zijn overigens nog niet opgespoord.

De uitspraak is op 21 november.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →