Nieuw voorstel voor randweg bij Weert

Print
Nieuw voorstel voor randweg bij Weert

Afbeelding: iStock

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy - De plannen voor een randweg bij Weert zaten vijf jaar in de ijskast, maar beginnen nu weer te ontdooien. De VVD in Weert wil dat deze zogenaamde Westtangent niet vergeten wordt en komt woensdag met een voorstel.

De gemeenten Weert en Cranendonck zijn met elkaar in gesprek over de aanleg van een westelijke randweg bij Weert of alternatieven daarvoor. De VVD in Weert wil in ieder geval dat er goed gekeken wordt of deze randweg, de zogenaamde Westtangent, alsnog aangelegd kan worden.

Verkeersdruk
De VVD dient woensdag tijdens de raadsvergadering over de begroting voor komend jaar daartoe een voorstel in. Volgens de partij kan een nieuwe randweg aan de westzijde van Weert de verkeersdruk op de Ringbaan-Noord bij de wijk Boshoven enorm verlichten. Een nieuwe randweg zou ook de doorstroming verbeteren, stelt de VVD.

De nieuwe weg zou de verbinding moeten gaan vormen tussen de autosnelweg A2 en de weg langs de Zuid-Willemsvaart. Nu rijdt een groot deel van dat doorgaand verkeer over de Ringbaan-Noord in Weert.

Gesprek
Wethouder Martijn van den Heuvel maakte vorige week bekend dat hij met buurgemeente Cranendonck in gesprek is over deze ontsluiting door het gebied tussen beide gemeenten. Volgens Van den Heuvel wordt er daarbij niet alleen gekeken naar de aanleg van een geheel nieuwe weg, maar ook naar een verbinding over bestaande wegen. Daarmee zou je langdurige (onteigenings)procedures kunnen voorkomen, meent de wethouder.

De gemeente heeft in ieder geval vast tienduizend euro uitgetrokken voor onderzoek naar de Westtangent.

Onderzoek
Naar de haalbaarheid van de Westtangent werd in 2013 al oriënterend onderzoek gedaan door bureau Goudappel Coffeng. Die concludeerde toen dat de ‘Westtangent op de langere termijn een belangrijke bijdrage kan leveren aan versterking van de economische en ruimtelijke structuur’.

Verder zou de weg een nieuwe impuls geven aan de economische en toeristische bereikbaarheid van het gebied en de bedrijventerreinen, aldus het bureau in 2013.

De plannen voor de randweg verdwenen echter daarna in de ijskast omdat Weert te maken kreeg met forse bezuinigingen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →