Meer zeggenschap voor Valkenburg bij grote evenementen

Print
Meer zeggenschap voor Valkenburg bij grote evenementen

Afbeelding: De Limburger

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt / Zuid-Limburg - De raad van Valkenburg aan de Geul krijgt meer zeggenschap over de bijdrage aan grotere evenementen. Dat heeft verantwoordelijk wethouder Claudia Bisschops dinsdag op verzoek van de gemeenteraad toegezegd.

Valkenburg aan de Geul gaat het komend jaar alle evenementen die binnen de gemeente ­gehouden worden en het beleid daaromtrent tegen het licht houden. Afgesproken is nu dat alle evenementen waar meer dan 50.000 euro mee gemoeid is, en evenementen die mogelijk maatschappelijk gevoelig kunnen liggen, eerst langs de raad moeten. In totaal trekt de gemeente zo’n 640.000 euro uit voor evenementen.

Parkeren
Valkenburg aan de Geul beleefde dinsdag een opmerkelijk soepel verlopen begrotingsvergadering. Er werd geen enkel amendement ­ingediend en slechts eén motie. De Valkenburgse Senioren Partij (VSP) maakte zich andermaal hard voor een regeling waarbij er de eerste twee uur niet betaald hoeft te worden voor parkeren in het centrum. Maar net als de vorige keer, werd die door de rest van de raad van tafel geveegd.

De VSP stemde uiteindelijk ook, als enige, tegen de hele begroting.

In voorgaande jaren was de Polfermolen steeds een heet hangijzer ­tijdens de jaarlijkse onderhandelingen over het gemeentelijk huishoudboekje. Het complex, dat over twee jaar door de gemeente wordt afgestoten, kwam gisteren maar heel kort aan bod. De VSP probeerde het CDA tot een politiek duel te verleiden door de nu tot de coalitie behorende partij erop te wijzen dat ze ooit, toen ze nog in de oppositie zat, tégen de sluiting van het complex was. Maar met de mededeling van fractievoorzitter Math Knubben dat ze ‘een democratisch genomen besluit respecteren’, was de discussie meteen ten einde.

Behoud
Wel zal er binnenkort toch nog eens over de Polfermolen gesproken worden. Dan wordt duidelijk of een externe partij zich wil ontfermen over een aantal onderdelen van het complex in combinatie met de bouw van een aantal woningen. In de wandelgangen geven meerdere raads­leden aan een goed gevoel te hebben bij het verloop van de onderhandelingen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →