Loods en vrachtwagen gaan verloren bij brand Maasbree

Print

Afbeelding: Le Giesen

Maasbree - De brandweer is dinsdagavond met groot materieel uitgerukt voor een flinke brand in een loods in Maasbree. Even voor middernacht kreeg de brandweer de melding van de brand binnen. De loods en een vrachtwagen waren niet te redden.

De brand woedde in een pand van MPR Truckparts aan de Hulsingbroek in Maasbree en was twee uur na het uitbreken onder controle. 

Overslaan
Al snel werd de brand opgeschaald van middelbrand naar grote brand. De brandweer was bang dat het vuur zou overslaan naar een naastgelegen woning. Dat is voorkomen. Brandweerkorpsen uit Maasbree, Panningen, Baarlo en Venlo kwamen ter plaatse om de brand te blussen. 

Volledig uitgebrand
De brand is beperkt gebleven tot de bedrijfsloods, waarin sloopafval van vrachtwagens was opgeslagen. In de loods stonden tevens gasflessen opgeslagen. Deze zijn tijdig weggehaald en gekoeld om ontploffing te voorkomen. Het pand van 120 vierkante meter is volledig uitgebrand. Ook brandde één vrachtwagen volledig uit.

Wat de oorzaak is van de brand, is nog onbekend.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →