Rabobanken in Maastricht en Sittard gaan fuseren

Print
Rabobanken in Maastricht en Sittard gaan fuseren

Het kantoor van Rabobank in Sittard. Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak / Maastricht / Itteren - De Rabobank-vestigingen in Sittard en Maastricht worden samengevoegd. Dat heeft directievoorzitter Pascal Vandermeulen van de bank in Sittard laten weten aan de leden.

De leden zijn uitgenodigd om volgende week te komen praten over de plannen voor de fusie. Volgens de twee banken is samenvoeging noodzakelijk om de financiële dienstverlening te versterken, schrijft WijLimburg

IJskast
"Door onze krachten te bundelen zijn we klaar voor de toekomst en blijven we een ijzersterke bank voor onze klanten en leden", aldus de directie. Al eerder waren er plannen om in Limburg het aantal Rabobanken te beperken, maar die plannen werden in de ijskast gezet als gevolg van een algehele landelijke reorganisatie. Het is niet bekend wat de samenvoeging betekent voor het personeel en de kantoren in de twee werkgebieden. De vier jaar geleden nieuw gebouwde bank in Sittard staat al grotendeels leeg door verplaatsing van afdelingen naar onder meer Roermond en Maastricht.