Burgemeester en De Letterdoes ontbijten in hal van het stadhuis

Print
Burgemeester en De Letterdoes ontbijten in hal van het stadhuis

Bij een vorig gezamenlijk ontbijt met de burgemeester nam een leerlinge voor de zekerheid een eigen brood mee. Afbeelding: Jean-Pierre Geusens

Maastricht / Itteren - Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht sluit vrijdagochtend 9 november met 45 leerlingen van basisschool De Letterdoes het Nationaal Schoolontbijt af met een gezamenlijk ontbijt in de hal van het stadhuis.

Het ontbijt in de statige hal is de afsluiting van de 16e editie van de ontbijtweek, waarin op 2500 basisscholen een half miljoen kinderen samen gezond en gezellig ontbijten.

In de ontbijtweek aten in het hele land 275 burgemeesters in het stad- of gemeentehuis een broodje met een schoolklas uit hun gemeente: meer dan ooit. 

Veel van de burgemeesters die deelnamen aan ontbijten met scholieren betalen symbolisch voor hun ontbijtje met een bijdrage aan de stichting Kinderpostzegels. Bij de officiële sluiting op vrijdag overhandigt burgemeester Penn-te Strake samen met de kinderen een cheque met de tussenstand aan Jeroen den Tex, directeur van Kinderpostzegels. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →