Giftige wolfspin kruipt uit zak bananen: hij viel gelijk aan

Print
Giftige wolfspin kruipt uit zak bananen: hij viel gelijk aan

Een wolfspin zat tussen de bananen. Afbeelding: AD

Twee bewoners uit Ridderkerk zijn flink geschrokken toen er een wolfspin tussen de bananen vandaan kwam. Het stel had net boodschappen gedaan en waren de spullen aan het opruimen toen ze het diertje van nog geen centimeter groot zagen lopen. Geschrokken belden ze de Dierenambulance die de giftige spin meenam.

Binnen tien minuten stond de 46-jarige Edwin Verhoeven van de Dierenambulance in de keuken van het Ridderkerkse stel. Hij had in eerste instantie geen flauw idee dat het om een giftige spin ging. "Het was echt een griezelig beestje, dus ik bleef er maar van af." Verhoeven stuurde een foto door naar een collega om er achter te komen wat het precies was.

Camera
Hij hield het spinnetje die zich onder de keuken had verstopt nauwlettend met een endoscoop camera in de gaten "Gelukkig was meneer aan het verbouwen en was de keuken open. Als ie in huis rond gaat lopen, heb je een veel groter probleem."

Met behulp van het cameraatje kreeg Verhoeven de spin te pakken. "Hij viel gelijk aan toen ik de endoscoop dichterbij schoof. Daardoor bleef de spin aan de camera hangen en kon ik hem heel snel in een bakje stoppen."

Giftig
De bewoners schrokken toen ze hoorden dat hem om een giftig exemplaar ging. "Gelukkig komt het niet vaak voor", zegt Verhoeven. "De keren dat we een melding krijgen is op een hand te tellen." Volgens Verhoeven is een beet van een wolfspin pijnlijk. En kan het zelfs dodelijk zijn bij mensen met een zwak hart.

De wolfspin wordt vandaag naar Diergaarde Blijdorp gebracht. "Daar mag het beestje een tijdje vertoeven." Het beestje heeft al een flinke reis afgelegd. Volgens het etiket komen de bananen uit Costa Rica.