Ryanair ontslaat medewerkers na verspreiden nepfoto

Print
Ryanair ontslaat medewerkers na verspreiden nepfoto

Afbeelding: AD

Ryanair heeft zes medewerkers de laan uitgestuurd vanwege het verspreiden van een in scène gezette foto. Volgens de Ierse prijsvechter gaat het om een nepfoto, waarop slapend cabinepersoneel op de grond te zien is in een Spaans luchthavengebouw.

Volgens de BBC zijn de zes ontslagen op basis van - zoals Ryanair het noemt - ‘grove misdragingen’. 

Ophef
De foto werd veel gedeeld op sociale media en zorgde voor ophef. Bij de foto werd namelijk verteld dat de mensen noodgedwongen op de grond moesten slapen nadat hun vliegtuig aan de grond bleef op het vliegveld in Malaga. Ryanair zou de medewerkers geen hotel hebben aangeboden, waardoor de vloer volgens de bemanning de enige optie was. "Ze maken 1,25 miljard winst per jaar, maar een hotel voor de crew is te veel gevraagd?’’ was een van de vele reacties.

De prijsvechter vindt dat de foto voor reputatieschade zorgt, die veroorzaakt is door het zestal. Eerder verspreidde Ryanair al een foto waarop werd aangetoond dat de foto in scène is gezet. De ophef komt voor Ryanair op een slecht moment. De maatschappij ligt in veel Europese landen in de clinch met zijn mensen over arbeidsvoorwaarden, zo ook in Nederland.