Regenjasgrap mariniers loopt uit de hand: stroopwafelbakker regelt nu 2400 koeken

Print
Regenjasgrap mariniers loopt uit de hand: stroopwafelbakker regelt nu 2400 koeken

Een grappig bedoelde opmerking van een stroopwafelbakker over deze foto van minister van Defensie Ank Bijleveld bij de mariniers in Schotland komt hem duur te staan: hij bakt nu 2400 koeken voor alle mariniers. Afbeelding: Defensie

Het begon met een grap, maar een stroopwafelbakker uit Enschede gaat ze echt regelen: 2400 koeken voor de mariniers waarvan een deel nu oefent in Schotland en Noorwegen.

‘Hebben ze wel regenjassen?’, stuurde eigenaar Roel van Stroopwafels XXL gisteravond cynisch in een Twitterbericht toen hij een foto van minister Ank Bijleveld van Defensie voorbij zag komen. Zij bracht een bezoek aan de troepen die aan het oefenen zijn in het regenachtige Schotland. De opmerking was een knipoog naar de discussie over de winterkleding die hun kameraden in Noorwegen aanvankelijk zelf moesten kopen omdat Defensie die niet op tijd kon leveren.

Het Korps Mariniers reageerde gevat met: Regenjassen wel, maar géén stroopwafels. Wij herhalen: géén stroopwafels. We zijn met 2368 mariniers in totaal.

Sponsoren
De boodschap was helder en vanmorgen besloot Roel er alles aan te gaan doen om de stroopwafels ook echt bij de mannen te krijgen. "Want zonder stroopwafels verliezen we de slag. We doen alles voor het vaderland’’, zegt hij vanaf een tuincentrum in Overdinkel waar hij tot kerst met zijn kraam staat. De ondernemer hoeft de kosten niet eens allemaal zelf te betalen. Spontaan krijgt hij aanbiedingen van mensen die graag een bedrag willen sponsoren.

Roel zal het bakken van alle 2400 koeken overigens niet helemaal zelf doen. Dat kost hem dagen en die tijd heeft hij niet. Maar zijn leverancier wil graag bijspringen en dus gaat het er echt van komen.

Het Korps Mariniers is maar wat blij met het initiatief. "Stroopwafels zijn moraalboosters voor onze mariniers.’’


De stroopwafelkraam waarmee Roel door het land trekt. © Stroopwafels XXL