Weerter graffiti komt tot leven

Print
Weerter graffiti komt tot leven

Afbeelding: Jeroen Kuit

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy - Van de eerste grote muurschildering over het leven van de Weerter graaf van Horne is een animatiefilmpje klaar, dat vanaf vrijdag 9 november met een iPhone eenvoudig te bekijken is.

De muurschilderingen over Van Horne tegen de gevel van het Munttheater en theater De Huiskamer worden vrijdag voorzien van informatiebordjes met een QR-code. Die code linkt via de fotofunctie van de iPhone automatisch door naar www.muurkunstweert.nl met gegevens en filmpjes over de graffiti.

Onthoofd
De twee muurschilderingen maken onderdeel uit van het project van stichting De Verbeelding rond de herdenking van Philips van Horne, die 450 jaar geleden in Brussel is onthoofd. Doel is uiteindelijk vier muurschilderingen in de binnenstad van Weert te realiseren met bijbehorende uitleg en animatiefilmpjes.

Gevels gezocht
Hans Corstjens van de Verbeelding is nog op zoek naar twee gevels voor de volgende kunstwerken. Bovendien wordt ook op scholen aandacht besteed aan het maken van ontwerpen rond het thema. Hiertoe gaan de graffiti-artiesten Gart Smits uit Weert en Martin Plag uit Heerlen van de stichting Getting Up naar middelbare scholen om ontwerpen te bedenken en uit te voeren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →