Bestelbus vol illegaal vuurwerk van de A2 gehaald

Print
Bestelbus vol illegaal vuurwerk van de A2 gehaald

Afbeelding: Politie

Maastricht / Itteren - De politie heeft dinsdag Maastricht een grote bestelbus vol dozen met vermoedelijk illegaal vuurwerk van de A2 bij Maastricht gehaald. De twee inzittenden zijn opgepakt.

Naast de zestien dozen met explosief materiaal vond de politie ook nog een grote hoeveelheid jerrycans. Sommige daarvan bevatten nog restanten vloeistof en er was sprake van lekkage. Onderzocht wordt of het om chemicaliën gaat die worden gebruikt voor de productie van drugs.

Snelheid
De bus viel op door zijn hoge snelheid, waarna agenten besloten om hem van de snelweg te halen en te controleren. Op de Mariënwaard in Maastricht werd de bus tot stilstand gebebracht en gecontroleerd. Daarbij zagen agenten meteen de dozen met het opschrift 'Fireworks' en roken ze een chemische lucht.

De twee inzittenden, mannen uit Geleen van 34 en 18 jaar oud, werden daarop aangehouden. De bus hadden ze gehuurd.

Jammer
Tijdens het onderzoek bij de bus bleek dat de communicatie van de politie met de meldkamer verstoord werd. Dit kwam door een zogenoemde jammer, een verboden apparaat dat signalen van mobiele telefoons kan verstoren. Ook dat apparaat is in beslag genomen, evenals een bedrag van 1890 euro aan contanten dat de bestuurder bij zich ha.

De brandweer en een gespecialiseerd bedrijf kwamen ter plaatse om te assisteren bij de afvoer van het explosieve materiaal en de chemicaliën. De twee verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. De politie doet nog onderzoek naar de herkomst van het vuurwerk en de jerrycans.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →