Partijen Beekdaelen kruisen de degens in twee debatten

Print
Partijen Beekdaelen kruisen de degens in twee debatten

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade - Twee debatten in de aanloop naar de verkiezingen in fusiegemeente Beekdaelen. Het waarschijnlijk grootste debat vindt maandagavond plaats. Uitgerekend in de brandhaard van het verzet tegen de herindeling, Schimmert.

In het gemeenschapshuis kruisen de partijen de degens vanaf 20:00 uur. L1-presentator Sander Kleikers leidt de discussie, die vanaf 14 november te zien is op Loo TV.

Diverse onderwerpen
De discussie kan gaan over uiteenlopende onderwerpen als burgerparticipatie, overlast van vliegverkeer, milieu, belastingen, ouderenbeleid, huisvesting, duurzaamheid en de toekomstige plek van het gemeentehuis.

Enkele dagen eerder is er een debat dat zich concentreert op één thema. De Limburgse Land-- en Tuinbouwbond (LLTB) houdt vrijdagavond vanaf 20.00 uur een 'agrarische verkiezingsavond' over het buitengebied. Daarin komen onderwerpen aan bod als de toekomst van boeren in Beekdaelen, energietransitie, toerisme, horeca en natuurbeheer.

Dit debat vindt plaats in het gemeenschapshuis van Doenrade.

Verkiezingen
De gemeenteraadsverkiezingen in Beekdaelen (Nuth, Schinnen en Onderbanken) zijn woensdag 21 november. De nieuwe gemeenteraad komt voor het eerst bijeen op woensdag 2 januari.

Meer informatie over standpunten in de kieswijzer is hier te vinden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →