Wereldtop naar Maastricht voor Jumping Indoor

Print
Wereldtop naar Maastricht voor Jumping Indoor

Lisa Nooren tijdens Jumping Indoor Maastricht. Afbeelding: Ermindo Armino

Maastricht / Itteren - Het gestegen prijzengeld heeft Jumping Indoor Maastricht geen windeieren gelegd. Over twee weken rijdt een deel van de wereldtop in de Limburgse hoofdstad. Grote blikvanger is Harrie Smolders, de nummer 1 van de wereld.

Vorig jaar bleef de top 20 van de wereld nog weg uit Maastricht, dit jaar valt er in Maastricht weinig te klagen. Dat hangt ongetwijfeld samen met het gestegen prijzengeld. Viel er vorig jaar nog 150.000 euro te verdelen, dit jaar is dat een ton meer. Dat trekt menig topruiter naar Maastricht.

Topruiters
Met als grootste vangst de nummer 1 van de wereld; Harrie Smolders. Hij zal de winst echter niet cadeau krijgen in Maastricht. Zo komen namens Limburg Leopold van Asten, Lisa Nooren en Sanne Thijssen in de ring. Ook andere Nederlandse topruiters zoals olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam, Jur Vrieling en Frank Schuttert verschijnen aan de start.

Belgen
Internationaal maakt JIM goede sier met de Belgen. Pieter Devos en de laatste twee winnaars in Maastricht – Nicola en Olivier Philippaerts – komen naar Maastricht. Datzelfde geldt ook voor voormalig nummer 1 van de wereld Scott Brash, de Ier Bertram Allen en het grote Duitse talent Laura Klaphake.

Ook Jessica Springsteen, dochter van de bekende Amerikaanse zanger Bruce 'The Boss' Springsteen, zal deelnemen aan Jumping Indoor in Maastricht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →