Henneppanden in Leudal meteen op slot

Print
Henneppanden in Leudal meteen op slot

Panden in Leudal waar hennep wordt aangetroffen gaan voortaan meteen op slot. Afbeelding: Archief De Limburger

Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Midden-Limburg - In navolging van andere Limburgse gemeenten gaan panden in de gemeente Leudal waar een hennepplantage wordt ontdekt, op last van de burgemeester meteen voor langere tijd dicht.

Met deze aanscherping van het zogeheten Damoclesbeleid wil de gemeente het signaal afgeven dat het niet loont om hennep te telen. Tot nu toe werden na het aantreffen van een hennepplantage in een woning of bedrijfspand waarschuwingen uitgedeeld. In 2017 en 2018 gebeurde dat alles bij elkaar elf keer.

Onderdak
In de nieuwe situatie zal een woning of pand na de vondst van een hennepplantage voor de duur van drie maanden worden gesloten. Bewoners moeten dan ergens anders onderdak zien te vinden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →