Speelgoed van het Jaar vernuftig en spannend

Print
Speelgoed van het Jaar vernuftig en spannend

Bla Bla Blocks won in de leeftijdscategorie 0-3 jaar Afbeelding: V-tech

Presentatrice Chazia Mourali heeft woensdagmiddag in wetenschapsmuseum Nemo in Amsterdam de winnaars bekendgemaakt van de verkiezing Speelgoed van het Jaar.

De prijzen zijn verdeeld over verschillende leeftijdscategoriën. Winnaars dit jaar zijn Bla Bla Blocks Speelhuis (0-3 jaar), de Playmobile aanvalstoren van de dwergen van (4-5 jaar), het puzzelspel Squirrels go Nuts (6-7 jaar), de valsspelers editie van het beroemde spel Monopoly (8-9 jaar), het Nintendo Labo, een mix van bouwplaat en computerspel (10-11 jaar), het toeristische bordspel The Great Tour (12-17 jaar) en het escape room-spel Exit (18+).

Opvallen
De uitslag van de verkiezing is gebaseerd op de voorkeur van consumenten. Die konden kiezen uit 31 door een jury genomineerde artikelen die opvielen door hun technisch vernuft, spanning en eigentijds karakter.

De jury bestond uit bloggers en vloggers, inkopers, een pedagoog, een ontwikkelingspsycholoog en speelgoeddeskundigen. De verkiezing bestaat sinds 1977 en is een initiatief van Stichting SpeelGoed Nederland.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →