Dubbelspoor tussen Kaldenkerken en Viersen

Print
Dubbelspoor tussen Kaldenkerken en Viersen

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld / Noord-Limburg - Duitsland maakt geld vrij voor de spoorverdubbeling tussen Kaldenkerken en Viersen.

De reistijd op het traject Eindhoven-Düsseldorf wordt tien minuten korter als het dubbelspoor er ligt. Nu is de reistijd twee uur. Door een aantal maatregelen op Nederlands grondgebied moeten daar in 2025 sowieso al twintig minuten vanaf gaan. Onder andere door een intercity uit Eindhoven alleen te laten stoppen in Helmond en Venlo.

Bundesverkehrswegeplan
De spoorverdubbeling is dinsdag opgenomen in het Bundesverkehrswegeplan 2030. Het Duitse ministerie voor Verkeer schat in dat de aanleg van het dubbelspoor 210 miljoen euro kost.

Begin 2016 belandde de spoorverdubbeling nog op de reservelijst van het Duitse ministerie. De gemeente Venlo, de provincie Limburg en Euregio Rijn Maas Noord protesteerden daar destijds tegen.

Mooi resultaat
Wethouder Erwin Boom (PvdA) is blij dat de Duitse regering de noodzaak ziet voor verdubbeling van het spoor in Duitsland. "Wij zullen met provincie en Rijk samen met onze Duitse partners vragen om snelle duidelijkheid bij Deutsche Bahn. Het is vooralsnog een mooi resultaat waarbij het jarenlange lobbywerk, zeker ook van mijn voorganger Jos Teeuwen, geholpen heeft," laat hij in een reactie weten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →