Buurthuis Baandert in Sittard wijkt voor gezondheidscentrum

Print
Buurthuis Baandert in Sittard wijkt voor gezondheidscentrum

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Sittard - Gemeenschapshuis De Baandert in Sittard sluit eind dit jaar de deuren. Het pand wordt gesloopt waarna er een gezondheidscentrum op die plek komt.

Al meer dan zes jaar zoeken de huisartsen, de apotheker en de therapeuten van FysioSittard naar een plek voor een nieuw gezamenlijk, multidisciplinair gezondheidscentrum in de wijk. Begin vorig jaar was nog een trapveldje aan de ventweg Hemelsey in beeld hiervoor. Er kwam veel protest uit de buurt, omdat dit nog het enige stukje groen is in de dichtbebouwde wijk.

Locatie
Volgens wijkwethouder Kim Schmitz (GroenLinks) is naar die kritiek geluisterd. Ze noemt de nieuwe locatie 'passend'. Bouw van het gezondheidscentrum is mogelijk binnen het bestaande bestemmingsplan waar nu het gemeenschapshuis onder valt.

Omdat het gemeenschapshuis particulier en zonder subsidie wordt gerund, valt dat niet onder het gemeentelijk accommodatiebeleid. Gebruikers moeten na sluiting eind dit jaar zelf op zoek naar alternatieve locaties voor hun activiteiten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →