65.000 euro extra voor leiding bedrijventerreinen Weert

Print
65.000 euro extra voor leiding bedrijventerreinen Weert

Afbeelding: iStock

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy / Midden-Limburg - Het parkmanagement van de bedrijventerreinen in Weert krijgt vanaf 2019 drie jaar lang 65.000 euro extra van de gemeente. Het geld is vooral bedoeld voor het opzetten van zogenaamde BedrijfsInvesteringsZones (BIZ’en) en voor professionalisering. Via een BIZ kan belasting worden geheven, waarmee het parkmanagement allerlei activiteiten op kan zetten en verbeteringen kan doorvoeren.

Het college van burgemeester en wethouders wilde in eerste instantie een concreet voorstel voor de subsidieverlening maken en dat voorleggen aan de raad. Echter na een voorstel van de VVD (gesteund door Weert Lokaal de fractie Goubet-Duijsters en de PvdA) tijdens de behandeling van het huishoudboekje van Weert voor volgend jaar, is besloten dat parkmanagement die 65.000 euro krijgt zonder dat de gemeenteraad daar nog een ei over kan leggen.

De VVD vindt namelijk dat het parkmanagement zo snel mogelijk aan de slag moet kunnen met het opzetten van de BIZ’en. Bij nader inzien – “voortschrijdend inzicht”, aldus wethouder Martijn van den Heuvel – vond het college dat ook.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →