Feesten bij Funbeach gedoogd

Print
Feesten bij Funbeach gedoogd

Funbeach op archiefbeeld. Afbeelding: De Limburger

Panheel - De gemeente Maasgouw gaat niet handhaven bij de ‘illegale’ themafeesten van Funbeach in Panheel. De hoogste rechter oordeelde recent dat deze in strijd zijn met de bestemming.

Een groep inwoners spande een procedure aan tegen de gemeente Maasgouw. Ze wonen bij Funbeach in de buurt en zeggen geluidsoverlast te hebben van de themafeesten, die volgens hen in strijd zijn met de vergunning. Het werd een slepende procedure, waarbij de inwoners gelijk kregen en de hoogste rechter Maasgouw op de vingers tikte. Na de uitspraak, dienden omwonenden een handhavingsverzoek in, waarmee het einde dreigde van de themafeesten.

Nieuwe vergunning
Zo ver komt het niet. Woensdagavond kregen de omwonenden te horen dat Maasgouw niet gaat ingrijpen, maar de situatie de komende vier maanden gedoogd. In die maanden krijgt ondernemer Luc van Engelen de tijd om ‘een ruimtelijke onderbouwing op te stellen’, waarna de vergunning kan worden ‘gerepareerd’, aldus de gemeente. Kortgezegd: er komt een nieuwe vergunning waarin de nu illegale situatie zal worden toegestaan. "Maar wel met beperkingen en voorwaarden", benadrukt verantwoordelijk wethouder Johan Lalieu. "Welke weten we nog niet, dat moet blijken uit gesprekken met betrokkenen. Je kunt denken aan beperkte openingstijden bijvoorbeeld."

Volgens Lalieu is het niet redelijk om de exploitatie direct te stoppen en handhavend op te treden. "En daarbij vind ik dat de ondernemer goed is omgegaan met de situatie. Zo is hij de buurt bijvoorbeeld tegemoetgekomen door drangers op de deur te plaatsen, om zo min mogelijk geluid te laten ontsnappen. En, bij onze eigen controles hebben we hem nog nooit op een overtreding betrapt."

17 keer
Ondanks het gedoogbeleid zegt de wethouder wel extra te controleren op geluidsoverlast en parkeerproblemen. Ten minste nog zeventien keer dit jaar.

De omwonenden en de ondernemer waren woensdagavond niet meer telefonisch te bereiken.

Lees ook: Voorlopig einde feest Fun Beach