Oostappen Groep wil weer migranten op park Elfenmeer

Print
Oostappen Groep wil weer migranten op park Elfenmeer

Afbeelding: René Corten

Herkenbosch / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde / Midden-Limburg - De Oostappen Groep wil op het deel van vakantiepark Elfenmeer in Herkenbosch waarvan ze eigenaar blijft, opnieuw arbeidsmigranten huisvesten. In Roermond diende daarover woensdag een rechtszaak.

De Oostappen Groep kreeg in oktober vorig jaar van de gemeente Roerdalen te horen dat op 1 januari van dit jaar alle arbeidsmigranten van het vakantiepark af moesten zijn. Gebeurde dat niet, dan zou een dwangsom van 30.000 euro per maand worden opgelegd.

Er werd een juridische procedure gestart, maar in een voorlopige uitspraak van de rechtbank in december 2017 kreeg de Oostappen Groep ongelijk. De arbeidsmigranten waren op tijd weg, maar Oostappen bleef het oneens met het besluit van de gemeente.

Onduidelijk
Bij de bestuursrechter in Roermond diende gisteren de bodemprocedure. De Oostappen Groep stelt dat het huisvesten van arbeidsmigranten wel degelijk mag volgens het bestemmingsplan. Zo zou in het plan niet duidelijk genoeg staan dat de zomerhuisjes alleen maar voor verblijfsrecreatie mogen worden gebruikt. Daarnaast stelt ze dat niet de Oostappen Groep een brief van de gemeente had moeten krijgen, maar de Oostappen Groep Vakantiepark Elfenmeer bv.

Planschade
De gemeente voerde aan dat het onder aan de streep toch de Oostappen Groep is die verantwoordelijk is voor het terrein en dat de last onder dwangsom van oktober vorig jaar wel degelijk op haar betrekking heeft. Ook zou het volgens het bestemmingsplan duidelijk genoeg zijn dat de huisjes niet voor arbeidsmigranten zijn bedoeld.

Als de Oostappen Groep gelijk krijgt, dan wil ze weer arbeidsmigranten huisvesten in haar zomerhuisjes. Om hoeveel mensen het dan gaat, kon advocaat Huub van der Westen gisteren niet aangeven. Mocht de gemeente Roerdalen in dat geval het bestemmingsplan gaan wijzigen, dan is de Oostappen Groep van plan om planschade te claimen.

De uitspraak is over zes weken.

Lees ook: Opschonen vakantiepark Elfenmeer is niet zo simpel