Weert wil ‘kinderlintjes’

Print
Weert wil ‘kinderlintjes’

Afbeelding: ANP

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy / Midden-Limburg - Burgemeester Jos Heijmans van Weert gaat kijken of hij lintjes voor kinderen in kan voeren.

Daarmee geeft hij gehoor aan de voorstel van de fractie Goubet-Duijsters. Volgens deze fractie kan een kinderlintje een feestelijke waardering zijn voor kinderen die zich op een bijzondere manier voor de maatschappij ingezet hebben. Iedereen zou een kind op kunnen geven, waarna een jury de lintjes toekent. Volgens de fractie zou de uitreiking net als bij de lintjesregen rond Koningsdag kunnen gebeuren, maar dan in een minder formele en kleinschalige setting, vindt de fractie. De uitreiking zou dan rond 20 november, de internationale dag van het kind, plaats kunnen vinden.

De fractie verwacht dat kinderen door kinderlintjes gestimuleerd worden om zich meer in te zetten voor de maatschappij. De fractie Goubet-Duijsters kreeg steun van de complete raad, met uitzondering van Weert Lokaal-raadslid Henk van de Loo. Heijmans zegde toe medio volgend jaar met een voorstel voor kinderlintjes te komen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →