Pleidooi voor prinses bij de Rogstaekers krijgt geen steun

Print
Pleidooi voor prinses bij de Rogstaekers krijgt geen steun

Foto ter illustratie. Afbeelding: Diana Scheilen

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy - Moet Vastelaovendj Vereîniging de Rogstaekers nu wel of geen prinses krijgen? Dat was de discussie in de gemeenteraad van Weert woensdagavond.

De PvdA stelde voor dat het college van burgemeester en wethouders met de Rogstaekers in gesprek zou gaan over het uitroepen van een stadsprinses in Weert.

Traditie
Volgens CDA-raadslid Jan Stroek, voorheen vorst van de Rogstaekers, is het uitroepen van een prins een traditie waar de politiek zich niet in zou moeten mengen. Bovendien stelde hij dat de vrouw binnen de Rogstaekers niet alleen de rol heeft van ‘vrouw(ke) van...’, zoals de PvdA beweerde.

Jaimie Briels van Weert Lokaal vond dat als de vrouwen per se een prinses willen, ze dan maar een eigen vereniging op moeten richten. "Waarom moet dat per se bij de Rogstaekers?", aldus Briels.

VVD-raadslid Lars Lambers deed daar nog een schepje bovenop. Hij betichtte PvdA-fractieleider Fanida Kadra van "amokmakerij, stemmingmakerij en stoken".

Uiteindelijk kreeg Kadra weinig steun voor haar voorstel. Zij was de enige die woensdagavond vóór stemde.