Meer en langere treinen naar Maastricht op 11evande11e

Print
Meer en langere treinen naar Maastricht op 11evande11e

Afbeelding: De Limburger

Maastricht / Itteren - Vervoerder Arriva zet op zondag 11 november dubbel zoveel treinen in als op een normale zondag, om carnavalisten naar de start van het carnavalsseizoen in Maastricht te vervoeren.

De sneltrein tussen Heerlen en Maastricht rijdt komende zondag volgens een zaterdagregeling zodat bezoekers aan de 11evande11e al vanaf 08.46 uur richting Vrijthof kunnen reizen. Dat betekent dat er vanuit Heerlen zes extra sneltreinen naar Maastricht en terug rijden ten opzichte van een reguliere zondag.

Bovendien zullen deze treinen extra lang zijn. Ook op de treinverbinding tussen Roermond en Maastricht zegt Arriva extra treinstellen in te zetten om bezoekers te vervoeren. Hetzelfde geldt voor het traject tussen Venlo en Roermond.

Volgens Arriva wordt zondag op de Limburgse treinroutes naar Maastricht met een dubbele zitcapaciteit gereden ten opzichte van een normale zondag. 

Met de bus
Vanuit de richting Vaals rijdt de buslijn 350 op zondag 11 november twee keer per uur. Op de piekuren richting Vrijthof, in de ochtend en middag, zet Arriva telkens een tweede bus in. De reizigers die naar het Vrijthof willen, stappen uit bij Centre Céramique en kunnen via de Hoogbrug naar het Vrijthof lopen.

De carnavalisten doen er overigens goed aan zondag een paraplu mee te nemen als ze naar de openings van het carnavalsseizoen willen. Er wordt regen verwacht