Leven wordt makkelijker voor gehandicapten

Foto ter illustratie. © ANP

Voor de ongeveer tachtig miljoen mensen met een handicap in de Europese Unie wordt het leven wat makkelijker. Belangrijke producten en diensten moeten in de toekomst in de hele EU aan dezelfde eisen voldoen, zodat deze groep "volledig" aan de samenleving mee kan doen.

ANP

Het gaat om zaken als computers, telefoons, tv’s, geldautomaten, bankdiensten, vervoer, e-books en webwinkels. De regels waarover de lidstaten en het Europees Parlement het donderdag eens zijn geworden, worden omgezet in wetgeving die het voor bedrijven eenvoudiger maakt toegankelijke producten en diensten in heel Europa aan te bieden.

ToegankelijkheidDat zal leiden tot meer concurrentie en lagere prijzen, verwacht de Europese Commissie, die betere toegankelijkheid van onderwijs, arbeidsmarkt en transport voor gehandicapten voorziet.

"Donderdag hebben we een belangrijke stap gezet richting een eerlijker en socialer Europa", reageert EU-commissaris Marianne Thyssen (Werk, Sociale Zaken en Arbeidsmobiliteit). "De EU wordt een toegankelijkere plek om te leven en werken voor mensen met een handicap."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal