Blessuregolf teistert MVV

Print
Blessuregolf teistert MVV

Afbeelding: Archief ANP

Maastricht / Itteren / Zuid-Limburg - Met een behoorlijk gehavende selectie reist MVV vrijdag naar Volendam (aanvang 20.00 uur). De Maastrichtenaren missen in ieder geval het complete middenveld.

Aanvoerder Ricardo Ippel is geschorst, Pieter Nys en Shermaine Martina kampen met blessures. Daarnaast is centrale verdediger Shermar Martina waarschijnlijk tot de winterstop uitgeschakeld met letsel aan de knieband. Bovendien staat er een groot vraagteken achter Dimitri Lavalée, Hawbir Moustafa en Asumah Abubakar. "Er is veel fysieke schade, maar we gaan nu niet ‘Oh, mijn God’ roepen. Het geeft andere jongens ook de kans om zich nu te laten zien”, meent coach Ron Elsen.

Riante kansen
De achilleshiel van MVV is dit seizoen het scorend vermogen, erkent ook Elsen. Vrijwel elke wedstrijd krijgt de ploeg riante kansen, maar de scherpte in en rond het strafschopgebied is onder de maat. "We missen een soort gogme voor het doel. Dat is ons grootste aandachtspunt.”

Vermoedelijke opstelling MVV: Koopmans, Vermijl, Mares, Lavalée (?), Gunst, Deom, Houben, Kostons, Golpek, Van den Hurk, Schroijen. 

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: