Arriva baalt van vele storingen op Maaslijn

Print
Arriva baalt van vele storingen op Maaslijn

Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld / Noord-Limburg - Vervoerder Arriva baalt van de vele storingen deze week op de Maaslijn tussen Nijmegen en Venlo. Het bedrijf is met spoorbeheerder ProRail in overleg over de problemen die ontstaan door werkzaamheden.

ProRail vervangt momenteel de volledige beveiliging van het spoor op de Maaslijn. Een woordvoerder geeft aan dat de werkzaamheden echter niets met de bstoringen te maken hebben. Het betreft een hardnekkige storing, waarvan de oorzaak moeilijk is te achterhalen omdat niet overduidelijk iets defect is.

Zeven keer mis
Sinds vorige week vrijdag ging het al zeven keer mis op het traject tussen Venlo en Nijmegen. De laatste storing dateert van donderdagmiddag 15.00 uur. 

Overlast
Arriva zegt het ‘vervelend’ te vinden voor de reizigers die overlast ondervinden. Omdat de Maaslijn voor een belangrijk deel uit enkel spoor bestaat, leidt een kleine storing vaak al tot grote problemen. Tegemoetkomende treinen moeten op elkaar wachten omdat ze elkaar alleen kunnen passeren op de weinige plekken waar - vooral bij stations - twee sporen zijn.

 

.