Venlo tegen komst ‘truckershotel’

Print
Venlo tegen komst ‘truckershotel’

Het illegaal chauffeurshotel van Don Trucking in Venlo. Afbeelding: Lé Giesen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - Het gemeentebestuur van Venlo geeft geen toestemming voor het ‘chauffeurshotel’ dat illegaal gevestigd is op bedrijventerrein Veegtes.

Transportbedrijf Don Trucking biedt vanaf begin dit jaar bij zijn vestiging in Venlo gratis slaapplaatsen aan voor zijn vrachtwagenchauffeurs uit Oost-Europa. De truckers kunnen er verblijven tijdens hun verplichte weekendrust: eens in de twee weken 45 uur. Het is verboden deze periode in de cabine te blijven.

Slaapverblijven
Don Trucking komt de eigen chauffeurs tegemoet door slaapverblijven te realiseren. In Venlo zijn verplaatsbare woonunits ingericht voor 24 chauffeurs. Er zijn toiletten, douches, een wasruimte, keuken en woonkamer. De trucks staan op een afgesloten parkeerplaats achter het logiesgebouw. Tevens is er een werkplaats om onderhoud aan de voertuigen te plegen.

Don Trucking startte het slaapverblijf en de werkplaats zonder vergunning. Een conceptaanvraag werd in mei ingediend. Volgens het bedrijf gaat het om een tijdelijke voorziening (maximaal tien jaar).

Waarschuwing
Het gemeentebestuur heeft besloten geen medewerking te verlenen. B en W voeren aan dat een slaapverblijf en werkplaats toegestaan noch gewenst zijn op het bedrijventerrein. Het college waarschuwt Don Trucking voorts dat het zal optreden tegen de illegale situatie.

Directeur Don de Jong van Don Trucking was nog niet op de hoogte van het besluit. Hij wil pas reageren als hij de strekking kent.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje