Máxima gaat weer aan de slag na gezondheidsklachten

Print
Máxima gaat weer aan de slag na gezondheidsklachten

Afbeelding: Jean-Pierre Geusens

Koningin Máxima is volgende week naar verwachting weer fit genoeg om aan de slag te gaan. Een reis naar Tanzania in het kader van haar VN-werk, die deze week zou plaatsvinden, blies de koningin eind vorige week nog af vanwege gezondheidsklachten.

Het vermoeden bestond dat ze kampte met een darminfectie, nadere onderzoeken in het ziekenhuis zouden deze diagnose moeten bevestigen.

Hervatten
De Rijksvoorlichtingsdienst maakte donderdag bekend dat Máxima komende woensdag haar publieke optredens hervat. Ze woont dan in Den Haag de lancering van SchuldenlabNL bij, een platform dat als doel heeft Nederland schuldenzorgvrij te maken.

Een dag later woont ze in Utrecht een conferentie bij ter gelegenheid van het Initiatief voor Duurzame Handel. Vanuit haar VN-functie als speciaal pleitbezorger voor inclusieve financiering houdt ze daar ook een toespraak. Volgende week vrijdag doopt de koningin het schip Vox Amalia in Rotterdam. De doop staat in het teken van het 150-jarig bestaan van baggerbedrijf Van Oord. De Vox Amalia is een sleephopperzuiger.

Willem-Alexander ging door
Over de gezondheidstoestand van Máxima, die na haar bezoek aan de stichting 113 Zelfmoordpreventie afgelopen vrijdag niet meer in het openbaar gezien werd, zijn de afgelopen dagen geen nadere mededelingen gedaan. Koning Willem-Alexander heeft zijn programma voor zover bekend op geen enkel punt aangepast. 

Woensdag ontving hij de nieuwe ambassadeurs van België en de Seychellen op paleis Noordeinde en opende hij in de middag een nieuw ziekenhuis in Scheemda, vanochtend bracht hij een verrassingsbezoek aan Culemborg.