Celstraf geëist tegen verliefde klant (79) die erotische massagesalon in brand stak

Print
Celstraf geëist tegen verliefde klant (79) die erotische massagesalon in brand stak

De brand bij MassageWereld aan de Leenderweg in Eindhoven. Afbeelding: AD/Bert Jansen

Panningen / Noord-Limburg - Vijf jaar cel eist de officier van justitie tegen een man van 79 uit Vught die een erotische massagesalon in Eindhoven van de Panningse eigenaar Ton Verkoelen in brand stak.

Hij wilde de vrouw die hem in Eindhoven jarenlang erotisch masseerde aan ander werk helpen. Was obsessief verliefd op haar geworden en ziekelijk jaloers. Ook kon hij niet verdragen dat ze ook andere mannen bediende.

De twee zagen elkaar ook wel eens buiten de massagesalon. Jan van de B. (79) uit Vught sprong vaak financieel bij als de vrouw schulden had. Tot een totaalbedrag van 35.000 euro, vertelde hij vandaag de rechtbank in Den Bosch. "We hadden een plan voor terugbetalen, maar daar kwam niks van terecht. Ik was ontzettend boos en voelde me gebruikt."

Ten einde raad
De pogingen om de vrouw aan ander werk te helpen, mislukten. Ze wilde helemaal geen ander werk. "Ik was ten einde raad", verklaarde Van de B.

Ten einde raad maar weloverwogen besloot hij op 21 januari van dit jaar salon MassageWereld in Eindhoven in brand te steken met in wasbenzine gedrenkte doeken. Hij dacht: Als ik haar niet tot ander werk kan bewegen, moet ik haar huidige werk aanpakken. Achteraf onlogisch, vond hij zelf ook. De vrouw verleent inmiddels op een andere plek dezelfde diensten.

Actiefoto's
Van de B. had nog meer pijlen op zijn boog. Hij stuurde brieven naar de ouders van de masseuse. Daarin verklapte hij gedetailleerd en met heimelijk gemaakte actiefoto's, welk werk ze deed. De ouders wisten dat nog niet. Ook de dochter van de vrouw kwam door Van de B. achter het beroep van haar moeder. In Helmond, in de woonomgeving van de vrouw, plakte Van de B. naaktfoto's van haar op lantaarnpalen.

Officier van justitie Wineke Wichern haalde aan dat de masseuse op een gegeven moment vervelende anonieme brieven begon te krijgen. De vrouw besprak die toestand met Van de B. Z zag hem toen nog als vertrouwenspersoon. Later bleek hij de afzender te zijn.

Wichern eiste vijf jaar cel. Ze tilde zwaar aan het feit dat de brand levensgevaarlijk was geweest voor zes studenten die op die vroege ochtend boven de massagesalon lagen te slapen. Eén van de studenten was op tijd wakker en kon de anderen waarschuwen. Er ontstond grote paniek, vooral door de dikke zwarte rook die het zicht wegnam.  Wichern hield in haar eis rekening met de leeftijd van de verdachte en met het feit dat er geen psychische stoornissen bij hem zijn vastgesteld. De man zelf zei dat vijf jaar gezien zijn leeftijd gelijk staat aan de doodstraf. "De detentie valt mij zwaar. Mijn gezondheid gaat hard achteruit. Vijf jaar houd ik niet vol."

Lees ook: Erotische massagesalon van Panningse eigenaar heropent na twee brandstichtingen

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje