Ron Meyer wil een noodplan voor IBA Parkstad

Print
Ron Meyer wil een noodplan voor IBA Parkstad

Afbeelding: ANP

Heerlen / Hoensbroek / Zuid-Limburg - SP-leider Ron Meyer vraagt om een noodplan voor IBA Parkstad. "Het is tijd om in te grijpen als we niet in chaos willen eindigen.”

Meyer stelde tijdens de algemene beschouwingen in Heerlen dat ongeveer 70 procent van de projecten van de Internationale Bauaustellung (IBA) dreigt niet te worden gerealiseerd. "IBA lijk nu op een boemeltrein die de bestemming niet zal bereiken. En ondertussen dromen bestuurders van Oloïdes van achttien miljoen euro.”

Meyer voorziet verder dat directeur Kelly Regterschot volgend jaar opstapt, omdat ze kandidaat voor het Europees Parlement Malik Azmani kan opvolgen als Kamerlid voor de VVD.

Terechte zorgen
Frank Simons, wethouder en bestuurslid namens de aandeelhouders, zegt dat de zorgen terecht zijn. "Wij zetten nu echt in op de hoogste versnelling.” Criticasters moeten wel beseffen dat IBA geen eigen projecten heeft, benadrukt hij. "Die projecten zijn van ons, van de gemeenschap, onze mensen. IBA is er om ze kwalitatief op te plussen.”

De deelnemende gemeenten en de provincie zullen alles doen om de transformatie van Parkstad goed neer te zetten tijdens de slotexpositie (zomer 2020 tot zomer 2021), zegt Simons. "We willen ook onze ­inwoners en bezoekers in de schijnwerpers zetten.”

Over de meerwaarde van de Oloïde op de Wilhelminaberg wil hij zich niet uitlaten. Meyer constateert dat alleen de ontwikkelingsfase al vier ton gemeenschapsgeld heeft gekost. "Voor een ding op een berg, laat ik het op z’n vriendelijkst zeggen.”

Directeur Kelly Regterschot was niet bereikbaar voor een reactie.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen