Wethouder Landgraaf weigert petitie in ontvangst te nemen

Print
Wethouder Landgraaf weigert petitie in ontvangst te nemen

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Zuid-Limburg - CDA-wethouder Marlies Dreissen van Landgraaf heeft donderdagmiddag geweigerd een petitie in ontvangst te nemen, die ondertekend is door vijfhonderd inwoners van die gemeente.

SP-fractieleider Marc van Caldenberg wilde het verzoekschrift aanbieden tijdens de algemene beschouwingen over de begroting van komend jaar.

In de petitie vragen deze burgers af te zien om verder te gaan met de Oloïde. Deze futuristische uitkijkpost moet in de toekomst bovenop de Wilhelminaberg komen en een landmark voor Parkstad worden.

Omstreden
Het project is omstreden, onder meer vanwege de kosten. Ramingen komen uit op twaalf tot achttien miljoen euro. De SP vindt dat het geld aan andere zaken uitgegeven moet worden en ging de boer op om handtekeningen op te halen. Dat werden er vijfhonderd, die Van Caldenberg samen met de petitie aan Dreissen wilde overhandigen.

Juiste moment
De wethouder liet in een reactie weten dat zij in principe altijd een petitie in ontvangst wil nemen. "Maar dit is niet het juiste moment. Er wordt nu een haalbaarheidsstudie naar de Oloïde uitgevoerd en die is nog niet beschikbaar. De uitkomst van het onderzoek ken ik dus niet en de SP ook niet. Zonder deugdelijke informatie is ook door de ondertekenaars geen afgewogen oordeel over de Oloïde mogelijk."

Teleurgesteld
Van Caldenberg is teleurgesteld in de houding van Dreissen. "Zeker als wethouder burgerparticipatie vind ik dat ze daarmee vijfhonderd inwoners van Landgraaf schoffeert."