Landgraaf wil op- en afrit naar Buitenring openstellen

Print
Landgraaf wil op- en afrit naar Buitenring openstellen

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg - De gemeente Landgraaf wil dat de nu nog gesloten op- en afrit naar de Buitenring in Nieuwenhagen als proef wordt opengesteld.

De aansluitingen aan de Hoogstraat zijn bij de aanleg van de Buitenring kant en klaar opgeleverd, maar blijven dicht omdat de gemeente vreest dat het achterland niet berekend is op meer verkeersaanbod.

Randweg
Met name in Waubach worden problemen verwacht omdat de randweg bij Abdissenbosch nog aangelegd moet worden.

Nu de Buitenring sinds bijna een week bijna helemaal open is, gaat wethouder Freed Janssen (GBBL, Verkeer) er bij gedeputeerde Eric Geurts (PvdA, Economie) op aandringen om de op- en afrit toch nu al te gaan gebruiken.

Monitoren
Janssen zegt dat het wel noodzakelijk is om de infrastructuur bij de Hoogstraat aan te passen. "We gaan kijken wat er moet gebeuren. Als de openstelling doorgaat, moeten we monitoren of het verkeer zijn weg vindt. Als dit niet zo is, dan moeten we de durf hebben om de proef weer ongedaan te maken.”

Rekening
Een woordvoerster van de provincie laat weten dat de proef niet op bezwaren stuit. "Wat ons betreft mag de zaak open. Wel moeten de toeritten nog geasfalteerd worden. De rekening is voor Landgraaf."

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje