Zorgen om uitbreiding veevoederbedrijf Havens in Maashees

Print
Zorgen om uitbreiding veevoederbedrijf Havens in Maashees

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Maashees - Een geplande uitbreiding van veevoederbedrijf Havens in Maashees is niet goed gevallen bij een tiental omwonenden van de fabriek.

Dat het bedrijf onaangekondigd de opslagsilo fors verhoogt en een kolossalere uitstraling geeft, vinden ze niet kunnen. Bij de provincie Noord-Brabant, die de vergunning ervoor moet afgeven, hebben ze bezwaar gemaakt.

Aankondiging
"De witte silo is met zijn 39 meter al een dominant gebouw in Maashees", zegt een woordvoerder van de omwonenden, "maar die wordt nog vijftien meter hoger. Het gebouw wordt ook kolossaler. En zwart in plaats van wit. En als er meer in kan worden opgeslagen, kan er ook meer worden verwerkt. Dat betekent meer geluid, meer stof, meer stank en meer vrachtwagens die voorbijrijden."

Half september kregen de omwonenden een brief met de aankondiging dat er ‘in oktober/november’ een informatieavond gehouden zou worden over ‘werkzaamheden die het komende jaar plaatsvinden’. Die informatieavond is nog niet geweest.

Maar het zinnetje deed wel de alarmbellen rinkelen bij de omwonenden, die er vervolgens zelf achterkwamen dat er een flinke klus op stapel staat.

Provincie
Directeur Han Kaanen van Havens Diervoeder wil niet inhoudelijk reageren. Hij verwijst naar de provincie, die volgens hem al in 2012 een vergunning heeft afgegeven voor de bouwplannen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen