De klaptelefoon komt terug! Samsung presenteert moderne opvolger

Print

Justin Denison laat het prototype van de opvouwbare smartphone zien. Afbeelding: AD/REUTERS

De klaptelefoon maakt binnenkort een comeback! Donderdagavond presenteerde Samsung een moderne opvolger: een apparaat met compleet opvouwbaar scherm. Opgevouwen dient het als telefoon, terwijl de uitgeklapte versie werkt als tablet. Begin volgend jaar moet deze opvouwbare telefoon in de winkel liggen.

Wie herinnert zich het niet? Na het bellen demonstratief de telefoon dichtklappen en klaar was het gesprek. Van Samsung tot Motorola, bijna iedere producent had wel een variant op de markt rond 2004. Niet lang daarna kwamen de zogeheten slidephones, gevolgd door de eerste smartphones. 

Multifunctioneel
Anno 2018 krijgen we de combinatie van klap- en smartphone. Samsung presenteerde donderdagavond een apparaat dat volledig opvouwbaar is. Opgevouwen moet het dienen als telefoon en past het prima in de broekzak. Toch een tablet nodig? Vouw het scherm uit en het verdubbelt in omvang tot een kleine tablet met een beelddiagonaal van 18,5 centimeter. 

Bij de presentatie in San Francisco liet vicepresident Justin Denison van Samsung een prototype zien. Hoewel het technische hoogstandje nog niet af is, gaat de Zuid-Koreaanse techgigant ervan uit dat de productie binnen enkele maanden kan starten. Begin 2019 moet de moderne klaptelefoon vervolgens in de schappen liggen. 

Koploper
Voor Samsung zou de nieuwste innovatie een poging zijn om Apple af te troeven. Vanwege de tegenvallende telefoonverkoop acht Samsung het noodzakelijk om koploper te blijven op het gebied van innovatieve hard- en software. Om de besturingssoftware te optimaliseren en een ruim aanbod aan apps te krijgen, werkt Samsung tijdens dit project nauw samen met Google.