Drugscontrole Nedcar: helft geteste medewerkers positief

Print
Drugscontrole Nedcar: helft geteste medewerkers positief

De assemblage van de Mini van BMW. Afbeelding: Roger Dohmen

Born - Bij de dagelijkse controles op drugs en alcohol bij VDL Nedcar blijkt de helft van de geteste medewerkers onder de invloed van verdovende middelen te zijn.

 'Dit komt de veiligheid in onze productielijn niet ten goede', meldt het bedrijf

Naar huis gestuurd
Dit jaar zijn tot nu toe 300 van de ruim 7000 werknemers getest op alcohol en drugs. Bij 150 van de geteste medewerkers werden sporen van verdovende middelen in het bloed gevonden. Het gaat hierbij om middelen die buiten werktijd zijn gebruikt, meldt een woordvoerder aan het Financieel Dagblad

Hoeveel medewerkers dusdanig onder invloed waren dat ze naar huis werden gestuurd, zegt de woordvoerder niet te weten. Wel benadrukt hij dat de resultaten van de tests geen reden zijn voor Nedcar om extra maatregelen te nemen tegen het gebruik van verdovende middelen buiten werktijd.

Drugshandel
VDL Nedcar heeft de controles enkele jaren geleden ingevoerd, omdat er bij de directie signalen binnenkwamen van handel op de werkvloer. Het bedrijf voert een 'zero tolerance-beleid' en gaf destijds aan dat er maatregelen zouden worden getroffen tegen medewerkers met drugs op zak.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen