Man (23) uit Roermond bekent doodschieten Kaan Safranti bij ripdeal

Print
Man (23) uit Roermond bekent doodschieten Kaan Safranti bij ripdeal

Het lichaam van Safranti werd in een woning in Breda aangetroffen. Afbeelding: ANP

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde / Midden-Limburg - De 23-jarige Sofian L. uit Roermond heeft bekend dat hij de fatale schoten heeft gelost die op 8 april Kaan Safranti uit Breda het leven hebben gekost.

Dat bleek vrijdagochtend tijdens een tussentijdse zitting in de rechtbank van Breda. Volgens zijn advocaat Francoise Landerloo heeft haar cliënt ervoor gekozen om volledige opening van zaken te geven.

Kalasjnikov
Hij en zijn medeverdachten zouden op zondag 8 april naar Breda zijn gereden om Kaan te beroven van een grote hoeveelheid wiet. Zij zouden wapens mee hebben genomen om de ripdeal kracht bij te zetten. Toen bleek dat Kaan Safranti toch geen gewillig slachtoffer was, zou Sofian S. bij een confrontatie met een kalasjnikov op hem hebben geschoten. 

Sofian L. en vier medeverdachten uit Roermond, Venlo, Sittard en Geleen zijn op 30 mei als verdachten opgepakt. In juli en september pakte de politie nog een zesde en een zevende verdachte op. Bronnen rond het onderzoek zeggen dat de man die in juli werd opgepakt, uitgebreid heeft verklaard.

Nieuwe achternaam
Met zijn bekentenis zou ook het stilzwijgen van de anderen zijn doorbroken. Zij hebben verklaard over hun rol en die van de andere verdachten. Het gaat om twee vrouwen en vijf mannen. De jongste is 21 jaar; de oudste 28. Verdachte Sofian S. was, zo bleek vrijdag voor de rechtbank, al bezig om zijn achternaam te laten wijzigen. Hij heet sinds kort Sofian  L. 
 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen