Aanslagen Parijs: 'Ik denk er nog vaak aan, maar ook niet meer elke dag'

Print
Aanslagen Parijs: 'Ik denk er nog vaak aan, maar ook niet meer elke dag'

Afbeelding: Peter Schols

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak - Acht terroristen veranderden Parijs op 13 november 2015 in een bloedbad. Ceriel Lucker (23) uit Geleen werd bij bar Le Carillon geraakt door een van de kogels die de aanslagplegers in het wilde weg afvuurden.

Maar hij wist te ontkomen. Voor de herdenking van de gruwelijkheden in Parijs gaat Lucker elk jaar terug. "Die dag is niet de beste van mijn leven'', zegt Lucker.

Lees ook: Parijs 3 jaar geleden: Ceriel Lucker overleefde de aanslagen

"Maar ik vind het belangrijk om te gaan zodat we het niet vergeten. Ik denk er zelf nog vaak aan, maar ook niet meer elke dag." Binnen de groep slachtoffers die betrokken was bij de aanslagen is hij er niet slecht vanaf gekomen, vindt hij.

Te fortuinlijk
"Er zijn altijd twee families bij de herdenking die twee dochters hebben verloren. Het verdriet van die mensen is bizar. Ik spreek ze nooit aan, dat zou ik niet durven. Ik ben eigenlijk veel te fortuinlijk geweest." 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen