Verstappen op P1 in eerste vrije training in Brazilië

Print
Verstappen op P1 in eerste vrije training in Brazilië

Afbeelding: AFP

Max Verstappen heeft de eerste vrije training in Brazilië als snelste afgesloten. De Limburger was met een tijd van 1:09.011 sneller dan Sebastian Vettel (1:09.060) en Lewis Hamilton (1:09.107).

Het eerste half uur gebeurde er weinig op het circuit van Interlagos. Veel coureurs deden een installatierondje, waardoor het in het begin erg druk was op het circuit. Max Verstappen klokte in zijn eerste vliegende ronde meteen de tweede tijd (1:09.460) op de supersofts. Enkel Lewis Hamilton was sneller met 1:09.460. 

Wisselen
Na ongeveer drie kwartier werden de eerste setjes banden ingewisseld. Max Verstappen verbeterde kort daarna de snelste tijd van Lewis Hamilton. De Nederlander klokte dit keer 1:09.011. 

In het laatste kwartier kwamen steeds meer coureurs naar buiten voor een lange run, hoewel Verstappen zuinig was met zijn rondjes. Intussen was het Sebastian Vettel die de tijd van de Nederlander het dichtst benaderde: 1.09.011. 

Verstappen kwam in de slotminuten nog een keertje naar buiten op een gebruikt setje supersofts, maar wist zijn tijd niet meer te verbeteren.