Hostellerie Munten in Weert krijgt nieuwe uitbater

Print

Afbeelding: Google Street View

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy - Het familiebedrijf Hostellerie Munten aan de Wilhelminasingel in Weert krijgt een nieuwe exploitant. Vanaf 1 januari gaan Rick Renders en zijn partner Saadia Eddib hotel, brasserie en restaurant bestieren.

Richard Munten gaat vanaf die datum fulltime aan de slag als manager van alle horecazaken van Vermaat Eindhoven Airport, een functie die hij sinds juni al drie dagen in de week uitoefent. Zijn vrouw Bregje en zijn moeder Marie-Jose Munten blijven nog minimaal een jaar werkzaam bij de Hostellerie.

Terras
De naam van Hostellerie Munten zal blijven, wel zal worden geïnvesteerd in een terras aan de voorzijde, een frisse nieuwe uitstraling van de gevel en airconditioning. Renders is vinoloog en heeft horeca-ervaring opgedaan in zaken als restaurant Onder de Boompjes in Kasteeltje Hattem, Kasteel Daelenbroeck, Oolderhof en meest recent Domaine La Butte aux Bois. Bovendien werkt zijn vader Bert Renders al ruim 40 jaar voor familie Munten. Eddib werkt al jaren voor La Butte in Lanaken.

Ziek
In oktober 1999 startte Hans Munten de gelijknamige Hostellerie aan de Wilhelminasingel. Samen met zijn vrouw Marie-Jose runde hij de zaak tot hij in augustus 2005 ziek werd. Zijn zoon Richard nam, samen met zijn vrouw Bregje, direct de dagelijkse leiding over en zij besloten zich in Weert te vestigen. In de 14 jaar die volgden heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld, door de uitbreiding van de cateringactiviteiten en de horeca van het Munttheater. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen