Besluit hoogwaterbeveiliging Roermond uitgesteld

Print
Besluit hoogwaterbeveiliging Roermond uitgesteld

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde / Midden-Limburg - Het besluit over de hoogwaterbeveiliging van het Roermondse bedrijventerrein Willem Alexander wordt uitgesteld. Er komt eerst nog een bijeenkomst voor alle ondernemers.

Dat laat bestuurder Rein Dupont van het Waterschap Limburg weten. 

Opties
Hij komt daarmee tegemoet aan het verzoek van Roermonds wethouder Angely Waajen. Het uitstel moet tijd bieden om te kijken of er toch nog alternatieven te vinden voor de huidige voorkeursvariant. Die biedt niet alle bedrijven optimale bescherming tegen hoogwater. Dat is het schap ook niet verplicht, maar onder meer het beursgenoteerde bedrijf Sif is daar zeer verbolgen over en dreigt in een brief aan de provincie met vertrek uit Limburg.

Om de tafel zitten
Naar aanleiding van vragen van de VVD liet Waajen de raad donderdag weten het waterschap om uitstel van het besluit te vragen. Ze wil met provincie en waterschap om de tafel om te bezien wat nog mogelijk is. Waajen benadrukte wel dat het traject al jaren loopt en een beroep op infrastructurele potten van het Rijk, waar sommige andere havens in Limburg geld uit krijgen, al veel eerder in gang gezet had moeten worden. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen