Theaterconcert met harmonie L’Union

Print
Theaterconcert met harmonie L’Union

Noviomagum is te gast in Heythuysen. Afbeelding: VIA Leudal

Heythuysen - Harmonie L’Union geeft, zoals gebruikelijk in het najaar, een theaterconcert op zaterdag 24 november in De Bombardon te Heythuysen. Dit jaar met als bijzondere gast Noviomagum Wind Orchestra uit Nijmegen.

“Dit orkest bestaat uit zo’n 36 amateurmusici en wordt gekenmerkt door ambitie en lef, wat niet alleen blijkt uit de speelstijl maar ook uit de repertoirekeuze,” aldus de website van het orkest. Noviamagum brengt tijdens het theaterconcert in Heythuyse ‘Symphonic Dances’ en ‘Overture to Candide’ ten gehore. Muziek van de hand van Leonard Bernstein, de dirigent en componist die 100 jaar geleden werd geboren. 

Harmonie L’Union maakt van de gelegenheid gebruik om, in aanloop naar het concoursjaar 2019, alvast enkele werken uit te voeren. Dirigent Erik Somers heeft gekozen voor ‘Capriccio’ van de jonge Nederlandse componist Christiaan Janssen, en een gedeelte van de suite ‘Belkis - Queen of Sheba’, van Ottorino Respighi. Dit, aangevuld met twee lichtere werken, zal volgens de harmonie “ongetwijfeld zorgen voor een hoop luisterplezier.”

Ingrediënten voor een mooie concertavond, waarvoor de muzikanten van Noviomagum en L’Union iedereen van harte uitnodigen. De avond gaat om 20.00 uur van start en de entree bedraagt € 7,50.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →