Baas steunt personeel met schuld, taboe verdwijnt

Print
Baas steunt personeel met schuld, taboe verdwijnt

Afbeelding: iStock

Werknemers met schulden ondervinden steeds meer steun van hun baas. Langzaam maar zeker verdwijnt het taboe van de werkvloer, constateren hulpverleners.

Limburgse bedrijven springen steeds vaker in de bres voor werknemers met schulden. Ondanks het taboe op dit onderwerp, reiken werkgevers hun personeel met financiële problemen meer en meer de helpende hand.

Die hulp kan bestaan uit het geven van een voorschot op het salaris, maar ook het treffen van betalingsregelingen met schuldeisers of in het uiterste geval het aflossen van schulden via een lening. Bij sommige bedrijven houden schuldhulpverleners van de Kredietbank Limburg (KBL) bij wijze van proef inmiddels wekelijks spreekuur.

Toch is het taboe op schuldenproblematiek heel groot, constateert de KBL. „Laatkomers, stress, ziekmeldingen. Werkgevers zien de signalen allemaal, maar het merendeel denkt ‘daar moet ik me niet mee bemoeien’. Ik noem dat een dubbele schaamte. Die van de werknemer om hulp te vragen en de schaamte van de werkgever om het gesprek aan te gaan”, zegt Kredietbankdirecteur Ruud van den Tillaar.

Het aantal werkenden dat in financiële problemen raakt, groeit volgens het CBS al jaren. Uit de jongste cijfers blijkt dat ruim vijf miljoen huishoudens met een werkende kostwinner in 2016 schulden hadden. In 2010 waren dat er nog 3,6 miljoen. Het is ook die werkende groep die is oververtegenwoordigd in de schuldhulpverlening en dus niet de mensen met een uitkering, ziet de Kredietbank Limburg. Volgens het Nibud heeft 62 procent van de werkgevers in Nederland te maken met personeel met schulden.

Erger
Ook de Limburgse werkgeversvereniging (LWV) ziet dat het onderwerp schulden op de werkvloer onder werkgevers steeds vaker onderwerp is van gesprek. „We hebben wel de indruk dat de problematiek erger is dan pakweg tien jaar geleden”, zegt Mark Hendriks van de LWV, „maar we zien ook dat werknemers steeds vaker het probleem op tafel leggen en dat werkgevers hulp aanbieden.”

Loonbeslag
Personeel met schulden kost een bedrijf gemiddeld 13.000 euro per jaar. Deze kosten zitten met name in het verwerken van het loonbeslag, (ziekte)verzuim en productiviteitsverlies.

Lees ook: Met schulden naar de baas

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →