Cees Moison ziet af van zetel GroenLinks

Print
Cees Moison ziet af van zetel GroenLinks

Afbeelding: Jeroen Kuit

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde / Midden-Limburg - Voormalig GroenLinks-raadslid Cees Moison uit Roermond ziet af van zijn zetel in Provinciale Staten. Hij voelt zich geschoffeerd door fractievoorzitter Andy Rossel in de Staten en is ook boos op de Limburgse voorzitter Marij Pollux.

De tweede zetel van GroenLinks kwam vrij na het vertrek van Carla Brugman. Cees Moison heeft er recht op. Alleen is hij geen lid meer van de partij. Rossel ziet een samenwerking bovendien niet zitten omdat de Roermondenaar volgens hem te eigenwijs is en solistisch opereert. In De Limburger zei hij in het verleden dat Moison de Statenfractie schade zou toebrengen.

Verdriet
"Dat is niet koosjer en niet eerlijk", zegt Moison. "Ik heb me dertig jaar met hart en ziel voor de partij ingezet. Ik hoorde in september pas een dag voor mijn installatie dat ik niet welkom ben. Op mijn werk had ik alles al geregeld. Ik ben heel verdrietig dat er zo met mensen wordt omgaan." Moison heeft verzocht om excuses en een rectificatie, maar Rossel en ook voorzitter Pollux hebben daar geen gehoord aan gegeven. "Ik sta nog altijd achter mijn uitspraken", zegt Rossel. Moison wil niet op eigen titel de Staten in. De zetel gaat nu naar fractievoorzitter in Venlo, Wim Janssen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen