Roda JC overtuigend langs Helmond Sport

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Roda JC heeft de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport op overtuigende wijze gewonnen. Het werd 3-0.

Voor het eerst dit seizoen wonnen de Kerkradenaren met meer dan één doelpunt verschil. Helmond Sport, dat nog geen wedstrijd won, was een gewillig slachtoffer.

Kansen
De kansen kwamen al vroeg voor Roda, maar Mitchel Paulissen, Jannes Vansteenkiste en Gyliano van Velzen vonden doelman Stijn van Gassel of de deklat op hun weg. Net binnen het half uur kwam de thuisploeg alsnog verdiend op voorsprong. De splijtende pass was van Livio Milts, de actie en voorzet van Van Velzen en het doelpunt van Paulissen.

Even leek Roda te vervallen in oude gewoonten. Het lukte de ploeg van trainer Robert Molenaar maar niet een kloof te slaan. In de rust werd echter voldoende energie bijgetankt en al na vijf minuten in de tweede helft was het clubtopscorer Mario Engels die een voorzet van Paulissen afrondde: 2-0.

Slot
Het duel werd helemaal in het slot gegooid door uitblinker Van Velzen, die het op zijn heupen had. Toen hij de bal min of meer per toeval voor zijn linker kreeg, krulde hij de 3-0 in de lange hoek binnen. 

Helmond Sport bleef zo ook in de dertiende wedstrijd zonder zege. De gasten eindigden het duel met tien spelers, omdat spits Richelor Sprangers twee keer geel en dus rood kreeg.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: