Eindsprint MVV komt te laat: eerste uitverlies

Print
Eindsprint MVV komt te laat: eerste uitverlies

Afbeelding: Orangepictures

Maastricht / Itteren - Met een flink gehavende ploeg moest MVV vrijdag de eerste uitnederlaag van het seizoen incasseren. De Maastrichtenaren waren in Volendam een uur lang machteloos en konden de schade in een slotoffensief niet meer repareren: 3-2.

Hoe dun de spoeling bij MVV was bleek wel uit de bezetting van de bank. Totaal aantal profminuten van de zeven overwegend jeugdige reserves: nul komma nul. De ploeg van Ron Elsen probeerde vanaf de aftrap de gelederen gesloten te houden, maar Volendam hoefde maar even de druk te verhogen en het was raak. Boy Deul kreeg alle ruimte om na een kwartier met een eenvoudige kopbal te scoren: 1-0. Het was niet de enige keer dat de verdediging onzeker oogde. Met name het centrum, met Luc Mares en de onervaren Standard-huurling Dimitri Lavalée, had het moeilijk.

Gevaar
MVV probeerde vooral via de linkerflank enig gevaar te stichten, via de regelmatig opstomende back Maxime Gunst. Maar veel meer dan een voorzet die richting de lat dwarrelde zat er niet in. Pas op slag van rust was spits Anthony van den Hurk even los, maar zijn actie smoorde op de achterlijn in schoonheid.

Het kwartier in de kleedkamer bracht de MVV’ers niets heilzaams, of het moet zijn dat de moed verder in de schoenen zonk. Want hoe was de chaos op het veld die volgde anders te verklaren? Met speels gemak kon de thuisploeg het scorebord binnen luttele minuten naar 3-0 laten zappen, via kopballen van Darryl Baly en opnieuw Boy Deul.  

Debutanten
Elsen kon het niet langer aanzien en wierp de debutanten Lars Reck en Nino Everaers voor de leeuwen, voor de onzichtbare vleugelspitsen Golpek en Schroijen. En direct kreeg het spel van MVV nieuw elan. In de 72 minuut deed Van den Hurk, ook al met het hoofd, eindelijk iets terug: 3-1.  En met wat geluk – via zijn rug – scoorde Deom ook nog de 3-2. In de vijf minuten blessuretijd stormde MVV naar voren, maar de eindsprint kwam te laat.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: