Dieven maken 10.000 flessen champagne buit, maar komen er niet ver mee

Print
Dieven maken 10.000 flessen champagne buit, maar komen er niet ver mee

Afbeelding: MGL

Een lading champagne van 10.000 flessen bestemd voor het Champagneweekend in België is vrijdag onderweg gestolen. De lading ter waarde van zo'n 150.000 euro was plots spoorloos, maar werd in de loop van de dag onderschept in Duitsland. De dieven bleken op weg naar Roemenië.

De champagneboeren die meedoen aan het evenement in het Belgische Middelkerke huren ieder jaar met elkaar een vrachtwagen, zodat ze niet zelf voor het transport hoeven te zorgen. "Blijkbaar moet er bij een onderaannemer van de transportfirma iets grondig fout zijn gegaan en zaten daar enkele malafide personen tussen", zegt wijnrecensent Alain Bloeykens, presentator van het Champagneweekend.

Terugkeren
De champagneboeren begonnen ongerust te worden toen de vrachtwagen maar niet aankwam. Even later bleek dat de truck gestolen was. De onderschepte lading staat momenteel nog vast in Duitsland voor onderzoek en zal daarna naar de champagnestreek terugkeren. 

Het Champagneweekend valt desondanks niet in het water, zegt Bloeykens. "Uiteindelijk zijn de boeren zelf in allerijl nieuwe ladingen gaan brengen." Hier en daar ontbreekt vrijdagavond mogelijk nog een bepaalde cuvée, maar dat wordt morgen aangevuld.