Lokaal Peel en Maas draagt Anget Mestrom voor als wethouder

Print
Lokaal Peel en Maas draagt Anget Mestrom voor als wethouder

Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik / Noord-Limburg - Coalitiepartij Lokaal Peel en Maas draagt Anget Mestrom (55) uit Meijel voor als wethouder van de gemeente Peel en Maas. Dat is zaterdagochtend bekendgemaakt.

De partij ging op zoek naar een nieuwe wethouder toen begin oktober bekend werd dat Roland van Kessel burgemeester van de gemeente Cranendonck zou worden. Meerdere gegadigden meldden zich bij het partijbestuur, aldus partijvoorzitter Tijs van Lierop.

Uiteindelijk viel de keus Op Agnet Mestrom als nieuwe wethouder voor de portefeuille Vitale gemeenschappen, Zorg en Ondersteuning. De ledenvergadering van Lokaal Peel en Maas stemde vrijdagavond unaniem in met de voordracht van Mestrom.

Leerproblematieken
Anget Mestrom is geboren en getogen in de kern Meijel. Na haar VWO-tijd op het Bouwens in Panningen, heeft ze een opleiding gevolgd aan de Universiteit van Nijmegen. Hier heeft ze Pedagogische Wetenschappen gestudeerd, met als afstudeerrichting Orthopedagogiek met de focus op leerproblematieken. Ze ging werken aan de Technische Universiteit Eindhoven en volgde de opleiding Technische Bedrijfskunde. In 2008 startte ze haar eigen bedrijf gestart.

Momenteel is ze voorzitter van Harmonie Eendracht Meijel, secretaris van de Stichting Muziekverenigingen in Peel en Maas, en voorzitter van de buurtvereniging. Van 1998 tot 2008 was ze gemeenteraadslid en fractievoorzitter van de grootste lokale politieke partij in Meijel, de Fractie Werknemers Meijel. "Politiek stroomt nog steeds in mijn aderen. Ik heb er ontzettend veel zin in. Lokaal Peel en Maas doet het goed. Is een vaste waarde in de gemeente", zegt Mestrom.

Voordracht
Anget Mestrom wordt op 4 december tijdens de raadvergadering voorgedragen. De andere partijen wordt gevraagd met haar wethouderschap in te stemmen. Over de kandidaat is de afgelopen tijd al overleg geweest met de partijvoorzitters van de twee andere coalitiepartijen: VVD  en CDA. Alle fractievoorzitters zijn zaterdagochtend ingelicht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →